На вихідних над Дністровським каньйоном літають параплани (Фото)

24.05.2017 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Кручі Дністровського каньйону - унікальні стартові майданчики міжнародного значення. Найвідоміших з них – це парадроми в селі Одаїв та Ісаків-Підвербівці. З берегів Тернопільщини  можна милуватися польотами пілотів. Зважаючи на напрями вітрів пілоти вибирають потрібну стартову площадку. В Одаєві – це північно-західні вітри, в селі Ісаків-Підвербці - південно-східні. Такі умови створені самою природою – люди тільки вміло користуються. Природні звиви-меандри каньйону річки Дністер мають довжину 4-5 км і вигинаються кручами висотою більше ніж 200 м. Літають тут як на парапланах, так і на дельтапланах і, навіть, проводяться чемпіонати України та міжнародні змагання з дельта- і парапланерного спорту. Зазвичай тернопільські туристи і взагалі туристи, які сплавляються Дністровським каньйоном, зупиняються неподалік села Ісаків, але підіймаються усього на пару метрів вгору, де заховане одне з чудес Дністра – гігантський водограй Дівочі сльози. І мало хто знає, що ногами стоїть вже на території Івано-Франківської області, а над головою розташовано місце для екстремальних стартів.   

На Тернопільщині також є місце вже облітане пілотами надлегких літальних апаратів – село Іване-Золоте, що неподалік Заліщиків.  Там над Добровлянами дмутьпівденні вітри.

Читайте також

Унікальний рельєф Тернопілля може спричинити бум у парапланеризмі (Фото)

Новий сезону парапланнінгу планували відкрити 21 травня у селі Одаїв.  Подія під романтичною назвою «Свято неба» - а це означає, що небо над Дністровським каньйоном відкрито для польотів – весла веслами, а і в небо дивитися треба, де поряд з яструбами парять іноді і параплани!

 

Фото: Денис Якобчук

 

Фото: Денис Якобчук

 

Фото: Денис Якобчук

 

Фото: Денис Якобчук

 

Фото: Денис Якобчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews