Живописно-квітковий проект презентовано у Тернопільському краєзнавчому музеї (Фото)

02.06.2017 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Неймовірний живописно-квітковий проект презентовано у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Виставка художніх полотен та композиції живих квітів під загальною назвою «На перехресті двох мистецтв». Автори цих мистецьких творінь відомі в Україні та за її межами художниця Наталя Басараб та селекціонер Ігор Хорош. Продовженням живописних робіт стали живі квіткові композиції. Схоже на те, що такої кількості різнобарвних  ірисів музей  ще не бачив. Квіти на полотнах доповнювали живі, і – навпаки. Складалось враження, що вони ожили і зійшли з картин прямісінько в обійми тих, хто біля них зупинився. Відчуття під час споглядання  особливі. Очі «купаються» у живописному сяйві, якими відсвічують роботи пані Наталі, а в цей час тебе огортає невидима ароматна аура справжніх квіткових шедеврів пана Ігоря. Дивовижне поєднання фарб, ліній, світла, запахів, щирих сердець друзів і просто знайомих – і все це на межі весни і літа. Хіба не казковий дивосвіт?

Ірис має коротке життя, він швидко відцвітає, - сказав під час відкриття виставки директор музею Степан Костюк, - але Божий дар Наталі Басараб дає можливість цю красу увіковічнити на полотні з допомогою фарб і пензля. Споглядаєш аромат намальованої квітки і натомість вдихаєш – живої. Це унікальний проект. І цей синтез компонентів дає можливість відчувати і розуміти, що Божа енергетика – це позитивна енергія. Привітати мистців прийшли творчі особистості нашого краю: заслужена артистка України Віра Самчук, народна артистка України Любов Ізотова, актор театру і кіно Микола Булат, заслужений діяч мистецтв Орест Савка, поетеса, краєзнавець  Марія Карпик, пісенний гурт «Пшеничне перевесло».

Наталя Басараб закохалася в іриси ще в 2009 році, коли вперше побувала на плантації Ігоря Хороша. Відтоді це одна з її улюблених квіток. До того часу, - зізнається художниця, - навіть не уявляла, що вона має стільки барв.

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

Фото: Валентина Семеняк

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews