На Тернопільщині сумна статистика безплідності

03.06.2017 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Ще десять років статистика свідчила, що безплідною є кожна 12-15 подружня пара. Зараз – кожна 7-5 пара. Згідно з даними ВООЗ, якщо показних безпліддя перевищить 15-відсотковий бар’єр, це загрожує демографічним показникам держави.

Безпліддя – це не вирок, наголошують медики. Завдяки медіа зник інформаційний вакуум. Пари мають максимум інформації, до кого звернутися, щоб позбутися проблеми.

–  Загалом, точної статистики щодо кількості таких пар в області чи навіть у масштабах країни немає і на це є одразу кілька причин, – розповів головний позаштатний спеціаліст-репродуктолог УОЗ ТОДА Павло Кашуба, пише тижневик "Номер один". – Це не тільки медична проблема, а й соціальна. Багато сімей не хочуть, аби хтось знав про їхню проблему. Часто жінки їдуть на лікування в інші області. З сусідніх регіонів приїжджають до нас. Відстежити цей рух складно. Але єдине можна сказати: кількість жінок із діагнозом безпліддя щороку збільшується. Якщо пара впродовж року не може зачати дитину, їй слід звернутися до медиків. У них є три місяці, аби встановити діагноз. Тільки володіючи повною картиною, вони можуть розпочати лікування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews