Мені неймовірно пощастило бути свідком, як тернопільська поетеса Олена Лайко…

03.06.2017 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Втім, про все за порядком.

Розглядаючи чудові художні полотна Наталі Басараб і квіткові композиції неперевершеного Ігоря Хороша під час відкриття виставки “На перехресті двох мистецтв» у краєзнавчому музеї, Оленка несподівано побачила знайому «до болю» назву із двох слів «Кав’ярня кохання». Таку назву мала  одна з композицій струнких ірисів із ніжно-кавовим забарвленням. Далі було найцікавіше: інтуїція Оленку таки не підвела. Ігор Хорош й справді присвятив цю квіткову композицію відомій пісні із репертуару нашої краянки, співачки Оксани Пекун. А до чого тут Оленка, може дехто запитати? Олена Лайко – автор слів, музику написав Олександр Бурміцький. Надзвичайно лірична пісня, яка миттєво стала популярною. Пригадуєте?

В кавярні гамір, суєта,

І дивний запах кави.

Довкола столиків зручних

Компанії і пари,

Та я прийшла сюди сама

Здається, що востаннє,

В кав’ярню наших зустрічей

І нашого кохання…

Новий сорт ірисів і назва пісні просто невід’ємні одне від одного. Що тут казати: творчість ніколи немає кордонів. А якщо вона народжена із глибини серця, то й поготів.

Фото: Валентина Семеняк
Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews