На Тернопільщині збільшать суму аліментів?

05.06.2017 12:02   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Ухвалений парламентом законопроект передбачає збiльшення мiнiмальних розмiрiв алiментiв з 30% до 50% прожиткового мiнiмуму для дитини вiдповiдного вiку. 

Досi Сiмейним кодексом було передбачено, що мiнiмальний розмiр алiментiв не може бути менш нiж 30% прожиткового мiнiмуму на дитину вiдповiдного вiку, – передає Ексрпес. Ухваленим Законом "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання" цей порiг збiльшено до 50%.   I ще один позитивний момент – те, що присудженi ранiше, до набуття чинностi закону, алiменти у фiксованому розмiрi 30% прожиткового мiнiмуму пiдлягають перерахунку до 50% прожиткового мiнiмуму. Але закон не вiдповiдає на питання, як це має бути здiйснено. Вочевидь, уряд має ухвалити постанову й привести свої положення у вiдповiднiсть до цього закону.

Читайте також

Патрульні спіймали злісного неплатника аліментів

З 1 травня для дiтей до 6 рокiв прожитковий мiнiмум становить 1426 гривень, 6 -18 рокiв – 1777 гривень. Отже, мiнiмальнi алiменти в першому випадку зростуть з 428 до 713 гривень, у другому – з 533 до 889 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews