Церква проголосила Любомира Гузара всенародним молільником за мир в Україні

06.06.2017 21:43   Джерело: Галас
Опубліковано : Новини Тернопілля

Про це 4 червня повідомив Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) у Києві у Патріаршому соборі Воскресіння Христового під час проповіді під час Архієрейської Божественної літургії, - пише Галас.

Блаженніший наголосив, що ім’я Любомир містить два ключові дари Святого Духа – любов і мир. І саме через Блаженнішого Любомира Гузара Дух Святий учив українців справжньої молитви.

«Для нас це свято Трійці є особливим, між нами спочиває наш патріарх Любомир. Блаженніший Любомире, ми тебе вчора проголосили всенародним молільником за мир в Україні, молільником не на землі, а на небесах», – зазначив Святослав.
Він також згадав, що саме у свято Пресвятої Трійці 1996 року Любомир зійшов на престол київських архієреїв, саме в це свято у єдиному тоді в Києві греко-католицькому храмі на Аскольдовій могилі він був інтронізований на екзарха Києво-Вишгородського. Символічно, що саме в це свято Любомир Гузар переходить із престолу земного до престолу небесного, – сказав Святослав Шевчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галас