Тернопіль поступово відмовляється від російського газу

07.06.2017 16:43   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

Альтернативні види палива замість дорогого російського газу: у Тернополі на виконання державної стратегії енергетичної безпеки України збудували котельні, що працюють на торф’яній крихті. Котельні пройшли екологічну експертизу та запрацюють до нового опалювального сезону. Всього таких котелень буде сім. Нова технологія дозволить зекономити близько п’яти мільйонів кубометрів газу на рік, розповідають у міській раді. На реалізацію проекту не було витрачено ні копійки бюджетних коштів, про це йдеться в сюжеті каналу "112."

— Це яскравий приклад державного і приватного партнерства. Наше комунальне підприємство має договір про співпрацю з приватним підприємством, яке інвестувало близько 70-ти мільйонів в цей проект. Це вітчизняні розробки, інвестор теж український, — каже заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Читайте також

Тернопільщина готується стати центром водних видів спорту міжнародного рівня

Щоб модернізувати теплові мережі міста, залучили кошти міжнародних фінансових організацій. Нині втілюють два проекти за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та Світового банку. Говорить міський голова Тернополя Сергій Надал:

— Проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів, які в автоматичному режимі будуть подавати теплоносій в залежності від сезону, будуть коригувати його подачу більше або менше, що забезпечить цілодобову подачу гарячої води. Тернополяни не витрачають ні копійки, на це витрачаються кошти з бюджету, а також міжнародних організацій.

Індивідуальні теплові пункти оснащені розумною системою, що подаватиме тепло лише тоді, коли воно потрібне. Крім того, по всьому місту встановлять спеціальні ультразвукові лічильники, тому люди платитимуть тільки за фактично спожите тепло і гарячу воду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська міська рада