100-тисячний електронний квиток на трамвай купили у Львові

08.06.2017 20:34   Джерело: Утренний город
Опубліковано : Тарас Жак
В Україні вже понад 100 тисяч пасажирів громадського транспорту скористувалися електронними QR-квитками, запровадженими міською владою разом з ПриватБанком, - пише Утренний Город.
 
Як повідомили в банку, сьогодні оплата проїзду в трамваях і тролейбусах за допомогою смартфону повністю або частково працює в електротранспорті одинадцяти українських міст, а 100-тисячний квиток було придбано у львівському трамваї.
 
«Дуже символічно, що 100-тисячний користувач простої й доступної всім технології оплати проїзду через смартфони придбав квиток у Львові, де у січні стартувала нова для країни технологія, – говорить керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Олексій Путятін. – До кінця року користуватися електронними квитками на транспорті зможуть жителі більшості українських міст, оскільки впровадження цієї технології не вимагає від муніципалітетів і транспортних компаній додаткових витрат».
 
Для оплати QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні тролейбуса чи трамвая. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру.
 
Вартість проїзду не залежить від відстані, можна проїхати одну зупинку або весь маршрут. У разі пересадки доведеться купувати новий квиток. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.
 
Прес-служба ПриватБанку у Кропивницькому.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Утренний город