Під час прощі до Страдчу молитимуться за узалежнених від алкоголю

26 червня 2017 року відбудеться Всеукраїнська проща на Страдецьку гору, що у селі Страдч Яворівського району Львівської області.

14.06.2017 14:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Анна Горська

26 червня 2017 року відбудеться Всеукраїнська проща на Страдецьку гору, що у селі Страдч Яворівського району Львівської області. ЇЇ організовує Місія Відпустовий центр «Страдецька Гора» за благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ.

Проща присвячена пам’яті страдецьких блаженних священномученика Миколая Кондрата та мученика Володимира Прийми, а також 125-й річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Богослужіння очолить Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Важливий акцент цьогорічна страдецька проща робить на молитві за узалежнених від алкоголю. У рамках прощі відбудеться особливе моління узалежнених та їхніх сімей про Боже зцілення, а також складення присяги відмови від алкоголю та вписання імен у Книгу тверезості.

«2017 рік в УГКЦ присвячений пам’яті Патріарха Йосифа (Сліпого) з нагоди 125-ліття з дня його народження. Постать Патріарха Йосифа, наступника Праведного Митрополита Андрея, Глави підпільної Церкви, стає особливо актуальною у теперішні неспокійні часи як взірець жертовного і мужнього служіння. Сподвижник Христової Церкви, невтомний борець за її свободу, він пережив довгі роки поневірянь та заслання, а по звільненні до останнього дня дбав про українську Церкву та її благо. Моління прощі у особливий спосіб спогадуватиме пам’ять Патріарха», - зазначають організатори.

Програма прощі:

– 8.30 – Збір прочан у селі Ямельня на місці мученицької смерті блаженних о. Миколи Кондрата і дяка Володимира Прийми.

– 9.00 – Молебень до блаженних.

– 10.00 – Піша хода до площі біля Страдецької Гори.

– 11.00 – Архиєрейська Свята літургія.

– Присяга «Відречення від алкоголю».

– Молитва на освячення всякої речі.

– Похід до церкви та молитва до блаженних.

– Хресна дорога.

– Мистецька програма за участю солістів, камерного оркестру та хору Лауреатів національної премії України імені Тараса Шевченка, Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Кулика.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews