Львів’яни масово виготовляють біометричні закордонні паспорти

17.06.2017 16:15   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Тарас Жак

Якщо Ви теж хочете за кордон без віз – доведеться зачекати. У львівських пунктах прийому документів на біометричні паспорти – черги, - пише zaxid.net.

Ажіотажу навколо безвізу немає - запевняють у держміграційній службі. Втім, черг ніхто не скасовував: вони тут були і до безвізового режиму. Щоб подати документи на біометричний паспорт до територіальнього підрозділу, потрібно простояти кілька годин.

«Ситуація з оформленням паспортів громадянина України для виїзду за кордон у головному управлінні, як ви бачите, немає ажіотажу, пов'язано все з відпустками і канікулами», – каже завідувач сектора з оформлення документів №1 ДМС Юрій Крупка.

А ось у ЦНАПах із початком безвізу клієнтів суттєво побільшало . Тут вже призупинили реєстрацію аж до початку липня. Щодня лише у Франківському районі Львова документи на біометричний й паспорт подають більше тридцяти людей. Реєструвалися вони ще в травні й чекали близько місяця.

Читайте також

Україна має синхронізувати візову політику щодо Росії з політикою ЄС - Лубківський

«Я довго не чекала, просто я була записана й прийшла на свою годину. І мене прийняли, я дуже задоволена», – розповідає візитерка ЦНАПу Оксана Андрійчук.

Щомісяця ЦНАПи мають ліміт заявок, які можуть опрацювати і в червні його вже вичерпали. З початку липня зареєструватися на прийом можна буде онлайн на сайті міської ради або безпосередньо в територіальних пунктах.

«Люди масово хочуть виготовляти документи, і діткам. І навіть маючи наявний дійсний закордонний паспорт, ще дійсний там до 2020 року, до 2023 року, всі хочуть отримати саме закордонний біометричний паспорт нового зразка», – говорить керівник територіального підрозділу ЦНАПу Зоряна Лень.

У Держпідприємсті «Документ» зареєструватися на оформлення біометричного паспорта можна вже сьогодні. За комфортні умови доведеться додатково заплатити 400 гривень.

«Якщо до цього ми оформляли в цьому офісі десь 60-70 біометричних паспортів, то на сьогоднішній день ми оформляємо біля двохсот біометричних паспортів громадянам», – каже начальник відділу ДП «Паспорт» Богдан Завірюха.

Нагадаємо, для виготовлення біометричного паспорта нового зразка потрібно подати внутрішній паспорт, ідентифікаційний код і сплатити послугу. За 557 грн документ виготовлять впродовж 20 робочих днів, оформлення за сім днів коштуватиме 810 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net