У Львові студента посадять на 5 років за зйомку фейкового мітингу

05.07.2017 17:00   Джерело: lvivnews
Опубліковано : Тарас Жак

У Львівській області засуджено студента 2 курсу магістратури історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка за «поширення матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України, з розпалюванням національної ворожнечі».

Слідством було встановлено, що 29 березня 2017 року він зробив відеозйомку незаконного масового заходу по перекриттю на пішохідному переході автомобільної дороги державного значення М-09 «Львів - Рава-Руська» в селі Гряда Жовківського району Львівської області. Приблизно 100-150 чоловік рухалися по пішохідному переходу зазначеної автодороги, перешкоджали руху транспортних засобів, - пише lvivnews.

На суді з'ясувалося, що обвинувачений взяв у заздалегідь певного учасника акції інтерв'ю, а також фіксував зображення на плакатах і банерах, «що містять заклики до розпалювання національної ворожнечі і до вчинення дій з метою зміни меж території України», - «Волинь в серці», «Це теж наша земля»,« Поляки об'єднуємось».

Після цього автор розмістив ролик на сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» під назвою «Польський Львів» під назвою «Ні геноциду поляків».

Покарання студенту призначено у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

Нагадаємо, біля села Гряда на дорозі Львів-Рава-Руська невідомі влаштували провокацію. Група молодиків, тримаючи у руках антиукраїнські плакати польською та українською мовою, перекрили дорогу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lvivnews