Мешканці Жовкви повстали проти настоятеля місцевого храму УПЦ МП, який відмовився відспівувати загиблого героя АТО

18.07.2017 10:00   Джерело: PRESS-ЦЕНТР
Опубліковано : Тарас Жак

Коли в Жовкві ховали місцевого мешканця Володимира Турчина, який днями загинув у зоні АТО, церква Московського патріархату вразила людей своїм жестом – церковні служителі навіть не відчинили дверей храму, щоб провести в останню путь загиблого. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Форпост.

Користувачі соцмереж висловили своє обурення з цього приводу. Особливо радикальні люди пропонують «спалити», «вигнати» церкву і т.д. Більш стримані містяни виступили за те, щоб зібрати загальноміське віче і запросити на нього районну, міську владу, представників духовенства всіх конфесій. На цьому віче пропонують поговорити про діяльність у Жовкві УПЦ МП і особисто отця Степана Хомина, який є настоятелем цього храму. Думки коментаторів зійшлися в одному – церква, яка не поважає українських героїв, не поважає власну громаду, не може існувати в їхньому місті.

Колишній військовий, голова спілки ветеранів Афганістану Жовківщини Олександр Кіцілінський також негативно висловився про отця Степана Хомина. За його словами, це не перший подібний випадок. Зокрема, коли у 1995 році всім містом ховали його друга-афганця, отець Степан відмовився відправляти похорон, адже він був не впевнений, чи ця людина хрещена і чи в їх патріархаті. Також у 2008 році районна організація ветеранів Афганістану відкривала і освячувала Пам’ятник Знак на честь полеглих в земляків, отця Степана Хомина запросили помолитися разом з іншими священиками міста. Він обурено заявив, що не буде молитися з єретиками і розкольниками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-ЦЕНТР