Рухівець-мільйонер не хоче платити штраф за несвоєчасне подання е-декларації

Голова фракції Народного руху України у Львівській облраді Богдан Гагалюк чотири рази без поважних причин не з’являвся у суд.

10.08.2017 19:24   Джерело: За матеріалами сайту Наші гроші
Опубліковано : Юрій Шередько

Суддя Галицького районного суду В.Радченко зупинив провадження у справі щодо притягнення до відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією депутата Львівської обласної ради, голови фракції Народного Руху України Богдана Гагалюка. Підставою для таких дій суд визнав умисне затягування строків розгляду справи проти нього за несвоєчасне подання електронної декларації. Про веб-ресурс «Наші гроші. Львів» довідався з ухвали суду опублікованої в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Затягуючи розгляд справи депутат-рухівець, очевидно розраховував на закриття провадження у зв’язку зі збігом строку притягнення до відповідальності, який для правопорушень пов’язаних з корупцією становить три місяці з дня виявлення, але не більше двох років з дня вчинення правопорушення.  Тому, голові фракції Народного руху України у Львівській обласній раді п. Гагалюку найімовірніше, не вдасться уникнути відповідальності. Тим більше, що його справа – в руках донеччанина, судді В.Є. Радченка. Не виключено, що відомі своїм неприязним ставленням до суддів, рухівці можуть вдатися до протестних заходів чи інших методів впливу на цього суддю.

Читайте також

Вулиця Переяславська у Львові стане односторонньою
Нардепа з Львівщини звинуватили у нічних контактах з російськими окупантами

27 липня цього року Галицький районний суд розглядав матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності депутата Львівської обласної ради, директора ТОВ «Інкомтранс» Богдана Гагалюка (голова фракції Народного Руху України в облраді) за несвоєчасне подання ним електронної декларації за 2016 рік до Національного агентства із питань запобігання корупції.

Тижнем раніше, 20 липня, суд задовольнив клопотання прокуратури про примусовий привід депутата судове засідання, призначене на 27 липня, але він все одно не з’явився на нього через «поважну» причину – відпустку. На усі попередні засідання, призначені на 6 червня, 12 червня, 22 червня, 20 липня Богдан Гагалюк не з’являвся, і як йдеться у тексті постанови від 27 липня, «жодних доказів, які б свідчили про поважність причин його неявки» суду не надав.

З попередніх постанов у справі проти депутата випливає, що до Галицького районного суду протокол про вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення надійшов ще 31 травня цього року. Електронну декларацію за 2016 рік Гагалюк подав лише 20 травня (уточнену – 24 травня), хоча мав подати її до 1 травня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За матеріалами сайту Наші гроші