Забудовник захоплену ділянку в львівському Парку культури вважає своєю

17.08.2017 21:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

Паркан навколо недобудованого приміщення на вул. Лижв'ярській, 42 стояв кілька тижнів. Його прибрали у вівторок, 15 серпня, на підставі акту про демонтаж, складеного усіма відповідними службами міста, - пише zaxid.net.

«Паркан стоїть досить давно, але ми його розцінювали, як будівельний паркан. Але після того, як забудовник почав лити закладні під капітальний паркан, ми зрозуміли, що мова йде просто про крадіжку землі в парку», – розповів директор парку Олександр Молодий.

Він уже звернувся до міського департаменту містобудування із проханням здійснити заміри території. Висновок – забудовник незаконно привласнив понад десять соток землі.

Будівля у верхній частині Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького належить Оксані Баляш – дружині львівського бізнесмена та політика Олега Баляша.

За кілька годин після початку демонтажу приїхала представниця орендарки. Вона викликала поліцію і написала заяву про правопорушення. Мовляв, паркан демонтували незаконно, а огородженою була лише орендована територія.

«Якщо Олександр Молодий вважає, що громадянкою Баляш незаконно встановлено, не по тих межах, паркан, чи якась окрема територія парку захоплена за його словами, то в нашій правовій державі потрібно звертатися в суд», – прокоментувала Оксана Сухая, представниця Оксани Баляш.

Нагадаємо, історія з незаконним будівництвом на Лижв'ярській, 42 триває уже шостий рік. Станом на зараз споруджено чотири поверхи будівлі. За документами тут має бути офісне приміщення, але дирекція парку припускає, що замість бізнес-центру там збудують житловий будинок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net