На Львівщині взялися за популяризацію української мови

18.08.2017 13:00   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Львівський Новинар

16 серпня,  департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА зініціював роботу  у форматі «Світового кафе» над пропозиціями до проекту Стратегії популяризації державної мови, - пише Львівський портал.

У роботі взяли участь науковці, освітяни, видавці та діячі культури, аби спільно напрацювати ідеї та пропозиції. Модератор заходу – засновник майстерні втілення мрій “Ябко” Дмитро Якимець.

Учасники “Світового кафе” зійшлися на думці про вагомий внесок громадськості в розвиток мови.

«Варто зосередити свою увагу на популяризації української мови серед тих, хто рідко нею послуговується. А всі напрацювання можна почати втілювати на місцях», – наголосив член координаційної ради при міністерстві культури з питань розвитку української мови Роман Матис.

Зазначимо, Стратегія популяризації державної мови передбачає проведення системних заходів шляхом взаємодії державних органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства через прийняття відповідних управлінських рішень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал