Величний інтер’єр Підгорецького замку (Фото)

21.08.2017 12:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Палац у Підгірцях – пам’ятка архітектури, яка розташована у селі Підгірці Бродівського району Львівської області. З плином часу палац втратив свою велич, проте і сьогодні вражає архітектурою своїх відвідувачів з цілого світу. Разом з Олеським та Золочевським замками він творить «Золоту підкову Львівщини».

Фасади Підгорецького замку чимось нагадують французькі замки. На жаль до наших часів не збереглись прекрасні інтер’єри Підгорецького замку, які вражали сучасників своєю красою і пишнотою.

Читайте також

Втрачений Поморянський замок (Фото)
Літні Брюховичі в 1930-ті (Фото)
Які карети виготовляли в Львові сто років тому

Почав будівництво замку у Підгірцях в 1635-1640 роках гетьман Станіслав Конецпольський. Для цього він запросив відомого  тоді військового інженера Гійома Ле Вассера де Боплана з Франції. У 1711 році замок відвідав Петро I. Фортеця йому настільки сподобалась, що навіть надихнула на будівництво палацу в Санкт-Петербурзі.

Останніми власниками замку у Підгірцях були князі Сангушко.  За часів їх господарювання резиденцію було перетворено на музей.

В різні часи тематичні зали замку мали такі назви як Китайська, Золота, Лицарська, Зелена, Дзеркальна та Мозаїчна. Кімнати прикрашали портрети власників замку, копії з Рафаеля, Рубенса, Тіціана, Караваджо. Їдальню прикрашали портрет гетьмана Конецпольського на стелі та сімдесят два портрети видатних політичних та духовних діячів, чорний мармуровий стіл, на якому хрестили короля Яна ІІІ.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews