Димінський уже за кордоном, охоронець не був за кермом – МВС

23.08.2017 06:30   Джерело: leopolis
Опубліковано : Львівський Новинар

Правоохоронці отримали неспростовні докази того, що за кермом автомобіля «Mercedes» був точно не 43-річний охоронець Петра Димінського, який взяв вину за смертельну ДТП на себе, - пише leopolis.

Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За словами Геращенка, у понеділок вранці Петру Димінському була офіційно вручена повістка на допит і він був попереджений, що йому буде запропоновано здати зразок своєї ДНК слідчому. Допит був призначений на середу 23 серпня. Сьогодні о 14:00 Генеральна прокуратура визначила підслідність розслідування справи про можливу причетність Петра Димінського до загибелі Наталії Тріль за Головним слідчим управлінням Нацполіції.

«Через годину Петро Димінський, який на сьогодні поки ще має статус свідка, вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви. Попереджаю Петра Димінського, що якщо Ви завтра не з’явитеся на допит до слідчого і не здасте для експертизи пробу вашої ДНК, це може бути непрямим доказом того, що за кермом «Mercedes» був зовсім не Ваш 43 річний охоронець. А це могли бути Ви або інша близька Вам людина», – зазначив він.

«Хто насправді був за кермом Mercedes, який убив Наталію Тріль, слідство встановить, за будь-яких обставинах, оскільки всім нам потрібна правда і тільки правда. І ніякі гроші, ніякі зв’язки не допоможуть справжньому винуватцю смерті Наталії Тріль піти від передбаченої законом відповідальності. Така принципова позиція міністра МВС Арсена Авакова, глави Нацполіції Сергія Князєва і моя», – додав Геращенко.

Він також зазначив, що 43 річному охоронцю Петра Димінського, який спробував взяти провину на себе, будуть пред’явлені звинувачення в неправдивому свідченні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 18 серпня, на трасі Львів – Краковець «Мерседес» Петра Димінського врізався в «Опель» 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем у машині охорони бізнесмена. Того дня автоескорт також супроводжував автомобіль львівського бізнесмена. Водія взяли під варту.

Водночас родичі загиблої переконують, що за кермом «Мерседеса» перебував сам Димінський, а Борщ узяв провину на себе.

У МВС заявили, що встановлять водія за ДНК.

Димінський у розмові із правоохоронцями погодився пройти експертизу у справі смертельної аварії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: leopolis