Ремонт вулиці Замарстинівської можуть перенести на 2018-й рік

23.08.2017 20:00   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Львівський Новинар

Початок робіт на вулиці Замарстинівській, який анонсували на середину вересня, можуть перенести на наступний рік, - пише Твоє місто.

Під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що початок ремонту вулиці Замарстинівської має розпочатися цього року. Однак, назвати точну дату в міськраді поки що не готові, хоч раніше йшлося про середину вересня. «На Замарстинівській у цьому році почнемо роботу на невеликому шматку дороги, а основний об’єм буде робитись наступного року», – прокоментував мер Львова.

Водночас, як додав Євген Калитич, в.о. директора ЛКП «Львівавтодор», цілком імовірно, що роботи розпочнуться вже у наступному році. «Технічні умови проекту, який виготовлений 3-4 роки тому, втратили чинність. Нові технічні умови, які розробляли знову, зараз на експертизі в Києві. Поки що ми не маємо висновку. Коли він буде, лише тоді можна оголошувати тендер, – прокоментував Євген Калитич. – Якщо кошти виділять у повному обсязі, то роботи починати можна. Якщо ж дадуть лише мізер – то немає сенсу починати цього року, бо тільки розриємо вулицю і доведеться закинути на зиму. Ніхто на такий крок не піде».

На запитання, наскільки вірогідно, що старт робіт на Замарстинівській таки перенесуть на 2018-й рік, він відповів: «Не хочу коментувати наперед, але скоріше за все. Зараз уже серпень. Поки експертиза, поки тендер – там вже і жовтень, а в листопаді вже можуть бути снігопади… А починати і не закінчити – це найгірше».

Нагадаємо, спершу планують відремонтувати частину вулиці Замарастинівської: від перехрестя з Гайдамацькою до вул. Липинського. Раніше на ремонт вулиці Замарстинівської виділено 10 млн грн, але, як раніше прокоментував Олег Береза для Tvoemisto.tv, це лише початкова ціна, для відновлення вулиці знадобиться більше коштів. За його словами, на час ремонту рух буде реорганізовано. План реорганізації надасть компанія, яка виграє тендер. «Це буде, мабуть, найбільш безболісне перекриття руху у Львові, адже вулиця знаходиться в такому стані, що без потреби на неї ніхто не заїжджає», – додав він.

Так вулиця Замарстинівська виглядає зараз:

Юлія Сабадишина
фото Марії Стахів


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто