У Львові мусульмани відзначають Курбан-байрам

04.09.2017 16:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

У понеділок, 4 вересня, мусульмани святкують одне з головних свят ісламу – Курбан-байрам. Зокрема, святкування пройдуть і у Львові і почались вони ще в п'ятницю, 1 вересня. Про це у Facebook повідомили організатори святкувань, представники ГО «Релігійна громада мусульман Львова», - пише zaxid.net.

«Курбан Байрам – це свято мусульман, пов'язане з обрядом паломництва в Мекку (хадж) до Будинку Господа. Хадж є одним із стовпів Ісламу і символізує єдність і рівність мусульман, покірність Богу і прощення гріхів», – йдеться у повідомленні мусульманської організації.

Відзначення Курбан-Байраму розпочалось у Культурному центрі кримських татар на вул. Саксаганського, 20 у Львові. Проте основним майданчиком святкувань буде парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

Допомогу в організації свята надали Духовне управління мусульман АР Крим, Меджліс кримськотатарського народу, ГО «Релігійна громада мусульман Львова», Державне управління у справах релігій Туреччини, Конгресу азербайджанців України, культурний центр кримських татар у Львові, узбецька діаспора Львова, культурної громади казанських татар, громадські організації «Кримській дім у Львові» та «Селям» і благодіні фонди «Хайтарма» та «Hasene» (Німеччина).

Програма:

 

4 вересня святкуватимуть у парку культури. Програму заходів опублікував релігійний сайт «Духовна велич Львова»:

  • 15:00 – початок;
  • 15:30 – офіційне відкриття, історія свята, привітання організаторів та гостей заходу;
  • 16:30 – концертна програма;
  • 17:00 – традиційні частування та солодощі;
  • 17:30 – конкурси, розважальна програма, атракціони;
  • 20:00 – закриття.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net