У Львові відкрили спеціальний центр для обстеження жінок на рак

07.09.2017 10:00   Джерело: zik
Опубліковано : Львівський Новинар

У Львові в приміщенні комунальної 5-ої міської поліклініки відкрили міський міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок, - пише zik.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також

У Дрогобичі запрацював сучасний рентген-кабінет вартістю 2 мільйони гривень
У Львівські дитячій лікарні з’явилося нове сучасне обладнання

«Наша 5-та міська поліклініка для цього Центру обрана не випадково, оскільки тут діє міська централізована клініко-діагностична лабораторія, яка проводить щорічно більше 165,00 тис. цитологічних досліджень. Цитологічне відділення обслуговує 11 жіночих консультацій м. Львова. За 2016 рік проведено 165 603 цитологічних досліджень, що складає 77% усіх досліджень по місту (всього по Львову – 215 898 цитологічних мазків). Станом за 7 місяців поточного року виконано 91 874 цитологічних досліджень на базі міської цитологічної лабораторії 5-ї міської поліклініки. Фінансування лабораторії здійснюється за рахунок міського бюджету», – говорить начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Тут є найновіше обладнання для проведення гінекологічного та мамографічного огляду. Зокрема, центр забезпечений цифровим мамографом, сучасними мікроскопами з відеосистемою та комп’ютерною технікою для ведення електронного реєстру. Міський скринінговий центр також буде обладнано сучасним УЗД-апаратом та кольпоскопом. Загальна вартість обладнання у міський скринінговий центр становить 8,7 млн. грн.

За кошти міського бюджету проведено поточні ремонти приміщень міського скринінгового центру на загальну суму 190 тис. грн. Всі обстеження тут є безкоштовними.

У центрі забезпечено повний цикл ведення електронної медичної картки пацієнта безпосередньо з робочих місць реєстратора, гінеколога, цитолога, рентгенолога. Програмний продукт «Електронний реєстр жіночого населення» проходить тестування і вже скоро запрацює у звичному режимі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zik