Викладачі «Львівської політехніки» виступили з ініціативою присвоїти університету ім’я Бандери

13.09.2017 10:00   Джерело: Інформатор
Опубліковано : Львівський Новинар

Група викладачів кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету “Львівська політехніка” ініціювали надання закладу імені Степана Бандери, - пише Інформатор.

Автори ініціативи зазначають, що ідея була доволі неоднозначно сприйнята іншими нуковцями, котрі пропонували, альтернативні кандидатури серед знаних українських науковців, які колись працювали у навчальному закладі, таких як професори Медведський і Левинський.

Викладачі також закликають не перейматися реакцією Польщі на таке рішення, оскількі їхні місцеві діячі застосовували такі ж методи у своїй боротьбі.

“Хіба не так само діяли Костюшко, учасники польських повстань проти російського царату 1831 та 1863 років? Хіба не терористом був замолоду Ю. Пілсудський, очільник польської держави в 1926–1936 роках”, – сказано у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Інформатор