На Форумі видавців презентуватимуть книгу про «батька» українського спорту

Презентація науково-популярного видання «Іван Боберський – основоположник української тіловиховної і спортової традиції».

14.09.2017 08:30   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

У п’ятницю 15 вересня о 14.00 в рамках Форуму видавців у Львівському державному університеті фізичної культури (вул. Костюшка, 11) імені Івана Боберського відбудеться презентація науково-популярного видання «Іван Боберський – основоположник української тіловиховної і спортової традиції», - пише Вголос.

Автори – члени Комісії тіловиховання і спорту імені Івана Боберського Наукового товариства імені Шевченка (НТШ) у Львові, доценти кафедри олімпійської освіти ЛДУФК Андрій Сова і Ярослав Тимчак.

Наукову редакцію праці здійснив ректор вищевказаного вишу, доктор педагогічних наук, професор Євген Приступа.

Довідка: Іван Боберський (1873 - 1947) - український педагог, організатор, фундатор, теоретик і практик української національної фізичної культури, організатор сокільсько-січового руху початку ХХ ст., автор підручників з фізичного виховання молоді. Як автор назви «Пласт», сприяв становленню Пласту. Голова товариства «Сокіл-Батько» (1908—1918), член Бойової управи і четар Укрнаїнських січових стрільців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос