У Самбірському районі відкрили новозбудовану молочну ферму

Інвестор – міжнародне кооперативне об’єднання.

19.09.2017 09:30   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

На базі родинного фермерського господарства «Родинне благо»  у с. Ваньковичі Сабірського району Львівської області відкрито новозбудовану за сучасними технологіями молочну ферму на 20 корів, пише - ZIK.

Читайте також

У Самбірському озері на Львівщині виявили потопельника
На Самбірщині освятили новозбудовану церкву
На Львівщині вирощують пивних свиней

Тваринницьке приміщення – результат співпраці з Львівським кооперативним об’єднанням «Рівноправність», обласною аграрною дорадчою службою. Ці структури, зокрема, на Самбірщині активно впроваджують кандійський проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Його мета – підвищення прибутковості малих та середніх фермерських молочних господарств, підтримка та створення сімейних ферм з поголів’ям від десяти корів.

Завдяки підтримці Івана Паньків – голови Львівської аграрної дорадчої служби, районного бюджету та власних коштів, у проект новітньої молочної ферми інвестовано 700 тис. грн.

Представники міжнародного кооперативного об’єднання SOCODEVI, перший заступник голови Самбірської райдержадміністрації Роман Біндас, голова Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків, начальник управління агропромислового розвитку Микола Аннич та власники подібних молочних господарств оглянули ферму.  Зробленим на ній залишилися задоволеними.

Інвестор – міжнародне кооперативне об’єднання SOCODEVI, обласна аграрна дорадча служба подарували власнику молочної ферми сучасний доїльний апарат, а також засоби для догляду за ним.

Нагадаємо, що сім молочних господарств Самбірщини, у тому числі й сімені молочні ферми, успішно впроваджують канадський проект підтримки молочного кооперування.

Не так давно в с. Нагірне побував Надзвичайний Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук. Він на прикладі фермерського господарства Олександра Ліщука особисто пересвідчився, що гроші уряду його країни успішно працюють на розвиток молочного господарства. Тут гість у рамках свого візиту відкрив нову ферму на 40 корів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK