Львівщина забезпечена вакцинами на 100%

Мова не лише про сезонні захворювання, а й про такі інфекційні хвороби як кір, кашлюк, паротит та інші.

19.09.2017 21:30   Джерело: galinfo.com.ua/
Опубліковано : Патрік Скеля

На сьогодні Львівщина забезпечена на 100% всіма необхідними вакцинами для проведення планових профілактичних щеплень. Медики наголошують на необхідності посилення інформування людей про важливість вакцинування, - прес-служба Львівської ОДА.

«Кір небезпечний ускладненнями. Зокрема, може розвиватись пневмонія та енцефаліт. І тому набагато простіше провести профілактику, ніж потім ці ускладнення лікувати. Те саме стосується кашлюка, грипу та інших інфекційних хвороб. Серед  щеплених людей рівень летальних наслідків дорівнює нулю», - зазначила сьогодні під час брифінгу головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко, пише - Galinfo.

«Вакцини  у Львівській області є, однак рівень щеплення населення станом на середину вересня  становить лише 50%. Саме тому на Львівщині, як і по Україні загалом, стартували додаткові заходи з посилення імунізації населення проти кору. Акцент роблять, головним чином, на дітей  від 1 до 9 років», - зауважила позаштатний спеціаліст з вакцинопрофілактики Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Гончар.

До слова, цьогоріч на Львівщині медики прогнозують поширення нового штаму вірусу грипу, вакцини проти якого уже незабаром надійдуть у аптечну мережу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galinfo.com.ua/