Вчора, після важкої хвороби, пішов з життя Мирослав Решетило

Відійшов один із творців "Товариства Лева".

24.09.2017 18:30   Джерело: Експрес
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це у Фейсбук повідомий колишній голова цього товариства Orest Sheyka: "Вчора, після важкої хвороби, пішов з життя Мирослав Решетило - один з найдостойніших львів'ян у новітній історії України, учасник установчих зборів, співавтор першого статуту та перший голова етнографічної секції Товариства Лева, пише - Експрес.

Мирослав Решетило був організатором першої виставки гаварецької кераміки в музеї етнографії в грудні 1987 року, яка стала своєрідним символом початку культурного відродження. Без нього не відбулися б перші гаївки та обжинки (1988 рік) в музеї народної архітектури та побуту, не побачили б світ перша збірка „Гаївки” (1988 рік) та перша за роки після Другої світової війни та окупації України збірка „Колядки” (1989 рік) видана ТВО „Ґердан“.

Саме Мирослав Решетило збирав сценарії та організовував вертепи для участі у Перших народних фестинах „Різдво у Львові“ (1989-1990 роки). Площа Ринок давно не бачила стільки щасливих людей, які після довгих років заборон колядували колядки, як символ свободи. Засновник „Компанії Ґердан“, член товариства „Кіш“, засновник „Козацької слободи“ в музеї народної архітектури та побуту. Сотні тисяч львів'ян були учасниками події, які створював Мирослав Решетило.  

Завтра об 11:00 відбудуться похорони Мирослава Решетила. Прощатимуться з чоловіком та батьком дружина Наталя та малолітні сини Любомир і Світодар. Прошу львів'ян пом'янути свого земляка у молитві та, при можливості, прийти провести його в останній шлях на Землі".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Експрес