Військовослужбовець дезертирував заради хворої доньки

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

24.09.2017 21:30   Джерело: STATUS QUO
Опубліковано : Патрік Скеля

 За даними справи, уродженець м. Жидачів, працюючий у ТзОВ "Інтер-Пак" розкатником, був призваний Жидачівсько-Миколаївським ОРВК Львівської області для проходження військової служби за мобілізацією у другу хвилю – 25 травня 2014 року. Але прослужив лише сім місяців та 8 січня 2015 року самовільно залишив розташування військової частини В0111 та для подальшого проходження військової служби не повернувся, пише - STATUS QUO.

Читайте також

На Львівщині військовослужбовець покінчив життя самогубством

В судовому засіданні обвинувачений свою вину  визнав повністю, щиро  розкаявся, пояснивши, що змушений був покинути військову частину, оскільки у нього тяжко хворіла донька, а дружині одній важко було здійснювати догляд за дитиною та по господарству. 

Яворівський районний суд Львівської області визнав сімейні обставини, щире каяття та визнання своєї вини, відсутність заподіяної шкоди, обставинами, що пом'якшують покарання. А також врахував, що обвинувачений брав участь в АТО. Тому, визнавши його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України та призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком два роки, звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий строк  один рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: STATUS QUO