Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону

25.09.2017 12:00   Джерело: Інтерфакс-Україна
Опубліковано : Львівський Новинар

Мостиський районний суд Львівської області визнав винним у незаконному перетині держкордону екс-главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

22 вересня Мостиський районний суд Львівської області розпочав розгляд справи щодо “прориву” через кордон Міхеїла Саакашвілі. Однак самого політика на засіданні немає.

“Визнати винним Саакашвілі Міхеїла Ніколозовича у незаконному перетині держкордону України“, – зачитав рішення суддя Юрій Білоус.

Тепер, за рішенням Мостиського суду Міхеїл Саакашвілі повинен заплатити штраф у розмірі 200 неоподатковуваних податком мінімумів, а це близько 3400 гривень. Також політика зобов’язали сплатити судовий збір у розмірі 320 гривень.

Зазначимо, рішення суду може бути оскаржене у суді вищої інстанції.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі разом із сім’єю, групою підтримки та журналістами сів у потяг «Інтерсіті» у польському Перемишлі з наміром дістатися України. Тільки-но вони зайшли у потяг стало відомо, що «Укрзалізниця» дала вказівку адміністрації поїзда не виїжджати, поки екс-голова Одеської ОДА не вийде з вагону.

Міхеїл Саакашвілі у поїзді

Міхеїл Саакашвілі у поїзді “Перемишль-Львів” / фото: ЗМІ

Поїзд мав виїхати з Перемишля о 14:07 за місцевим часом, але рушив із понад чотиригодинною затримкою без Саакашвілі, який поїхав автобусом до кордону і пізніше прорвався в Україну. Це стало гучною подією в інформаційному просторі, а очільник МВС Арсен Аваков одразу ж заявив про вимогу покарати всіх причетних до “прориву”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Інтерфакс-Україна