П’ятеро воїнів АТО зі Львівщини вирушили на «Ігри Нескорених»

25.09.2017 16:00   Джерело: Галичина спортивна
Опубліковано : Львівський Новинар

21 вересня, збірна команда України вирушила до Торонто (Канада) на міжнародні змагання «Ігри Нескорених» (Invictus Games), які триватимуть упродовж 23 - 30 вересня, повідомила прес-служба Львівської ОДА, - пише Галичина спортивна.

Збірну команду України сформовано з українських військовиків - представників Збройних Сил, Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби, які отримали поранення під час виконання службових обов’язків в зоні АТО.

У Торонто українці змагатимуться у шести видах спорту – веслування на тренажерах, плавання, пауерліфтинг, велосипедний спорт, легка атлетика та стрільба з лука.

У складі збірної команди України будуть представлені й п’ятеро воїнів, які презентуватимуть Львівщину, зокрема - члени основного складу: Катерина Михайлова (єдина жінка в команді), Роман Панченко та Дмитро Сидорук; а в резервному складі - Дмитро Афанасьєв; у складі супроводу - Сергій Калитюк. Катерина Михайлова візьме участь у змаганнях з пауерліфтингу, стрільби з лука та велоспорту; Дмитро Сидорук змагатиметься легкій атлетиці та стрільбі з лука; а Роман Панченко та Дмитро Афанасьєв заявлені у стрільбі з лука.

До Торонто у складі української делегації вирушили й двоє тренерів армійського спорту Львівщини: Леся Шах (стрільба з лука) та Володимир Латишевський (пауерліфтинг).

Нетерпляче очікують на прибуття українських воїнів до Торонта керівники організованих українських структур та молодь українська діаспори Канади, які готують спеціальну програму для української збірної.

Довідка.

«Ігри Нескорених» (Invictus Games) –  це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу.

Перші такі Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо. В 2017 році Ігри Нескорених пройдуть вже втретє в Канаді, однак свою збірну Україна представлятиме вперше. Це одна з важливих ініціатив в галузі реабілітації учасників АТО, які отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галичина спортивна