У Львові обрали проект будівництва міського архіву (Фото)

Архів збудують на розі вул. Трускавецької та Пулюя.

25.09.2017 17:30   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові на всеукраїнському архітектурному конкурсі з 17 претендентів обрали найкращий проект міського архіву, який планують збудувати на розі вул. Трускавецької та Пулюя. Переможця конкурсу офіційно оголосив під час брифінгу 25 вересня головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, пише - Zaxid.Net.

Читайте також

Конкурс на керівника міського управління транспорту проведуть у Львові

«Раніше була вибрана ділянка для будівництва архіву, минулого року був розроблений детальний план території в межах вулиць Пулюя, Трускавецької, Кульпарківської, у якому визначене місце під міський архів. Пізніше ухвалами сесії міськради була відведена ця ділянка для архіву. Після цього ми підготували завдання для конкурсу», – розповів Юліан Чаплінський.

У конкурсі на найкращий проект архіву зареєструвались 38 учасників зі Львова, Києва. Івано-Франківська, Одеси, Харкова, Дніпра, Рівного та Вінниці, подали ж для участі в конкурсі 17 проектів.

З 17 робіт журі відібрало спочатку п’ять робіт, а серед них – три найкращі, які отримають премії.

Перше місце посів проект творчої архітектурної майстерні «КУДІН» з Києва (Віктор Кудін, Михайло Карнаухов, Ольга Рябова, Надія Бесараб, Людмила Косік), автори якого отримають 90 тис. грн премії. За цим проектом і будуватимуть міський архів. За словами Юліана Чаплінського, більшість членів журі віддали максимальні бали саме цьому проекту.

«Одним із завдань конкурсу було не перетворити архів на недоступний ні для кого склад. Цей проект нам сподобався тим, що він має чіткий силует і чітко виражену соціальну основу. Є відкрита тераса, яка може використовуватись просто для відпочинку, як вечірній кінотеатр. Навколо цієї споруди буде заглиблення, яке буде обладнане як скейт-парк. Тобто архів не буде неприступною фортецею, навколо нього зможуть бавитись діти», – пояснив головний архітектор Львова.

На першому поверсі архіву передбачені великий зал для зібрань, кафетерій та лаунж-зона, де мешканці зможуть просто приходити й працювати.

Саме ж сховище документів буде виконане у формі кубу. «Автор зумів вдвічі зменшити площу сховища відносно інших проектів, оскільки запропонував розсувну систему стелажів, які можна рухати і заощаджувати площу. Нам сподобалась ця геніальна простота», – наголосив Чаплінський.

Він також зазначив, що проект-переможець був єдиним, який мав мистецьку складову – фасад кубу автор запропонував зробити з підсвічених 3D-літер.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу [email protected] Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net   518