У Шевченковому Гаю покажуть виставу про Андрея Шептицького і його матір

26.09.2017 08:00   Джерело: prostir.museum
Опубліковано : Львівський Новинар

У 2015-му році виповнилось 150 років від дня народження блаженного Андрея Шептицького. Вшановуючи пам'ять цієї величної постаті, театр "МЕТА" у рамках проекту "АРТ-СКАНСЕН" пропонує львів'янам та гостям міста долучитися до перегляду вистави "У прихистку Божої ласки. Мати і син" - поставленої за мотивами листування Андрея Шептицького із матір'ю Софією з роду Фредрів.Андрей Шептицький – представник української еліти, якого неможливо переоцінити. Він - той, хто не брав, а віддавав. Митрополит Андрей відкривав заклади освіти, допомагав молодим науковцям та митцям. У соборі Св. Юра організував Народну школу ім. Грінченка для бідних дітей, офірував свої землі для розвою української культури та духовності, заснував Народну лічницю, де могли безоплатно лікуватися потребуючі. У 1905 році він заснував Український національний музей. Відстоював ідею Українського університету у Львові. Шептицький підтримував діяльність приватних шкіл, товариств «Просвіта», «Рідна школа», НТШ, об’єднання «Луг», «Пласт» тощо. 

Вистава відбуватиметься 1 жовтня 2017 року, у неділю, у костелі зі с. Язлівчика, що знаходиться у секторі Львівщина. Початок - о 13.00.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: prostir.museum