У Львові реставрують ще один храм

26.09.2017 15:30   Джерело: STATUS QUO
Опубліковано : Патрік Скеля

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради підписало з приватним підприємством "Володар-Маркет" угоду на проведення реставраційних робіт у храмі Святої Трійці, що на вул. Тершаковців, 1. Вартість ремонтно-реставраційних робіт – 3,349 млн грн, пише - STATUS QUO.

Читайте також

Релігійна громада УАПЦ побудує у Львові дерев'яний храм
Стрийська єпархія стала на бік священика, проти якого збунтувалося село
У Львові священик проводить богослужіння мовою жестів (відео)

Тендер на проведення робіт двічі скасовували через відсутність учасників. Згідно з угодою, яку підписали 21 вересня, роботи мають розпочатися у жовтні цього року і триватимуть до грудня 2018 року.  

До слова, храм Святої Трійці у Львові розпочали будувати у 1739 р. як монастир сестер сакраменток за проектом Бернарда Меретина. Сучасного вигляду костел набув після перебудови у 1881–1887 рр. за проектом Адольфа Мінасевича. На початку 1990-х років будівлі колишніх монастиря сакраменток і костелу Заручин Марії передали у розпорядження УГКЦ.

Нагадаємо, 14 вересня Львівська міськрада виділила додаткові кошти на реставрацію двох храмів. Зокрема депутати виділили додатково 719 тис. грн на реставрацію Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (Костел єзуїтів), а також 300 тис. грн – на реставрацію храму Святої Трійці на вул. Тершаковців. Також цього року триватимуть роботи і в інших храмах Львова. Зокрема – в костелі Непорочного зачаття Монастиря сс. Кларисок ("Музей Пінзеля"), костелі Петра і Павла ордену Єзуїтів, що на вул. Театральній, 11, костелі Домініканців на пл. Музейній, 3, храмі Святого Миколая на вул. Богдана Хмельницького.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: STATUS QUO