Львів’янин власноруч зібрав раритетний Ford 1912 року (Відео)

27.09.2017 11:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

Понад чотири роки знадобилось Дмитру Степанову, щоб зібрати «Ford Model T» 1912 року. Розповідає, що саме цією моделлю засновник корпорації Генрі Форд підкорив світ, - пише zaxid.net.

Чоловік приїхав раритетною машиною на 5-й всеукраїнський ярмарок ретротехніки та запчастин. Знайшов авто, або те що він його залишилось, у селі на Старосамбірщині. Це була рама, зігнилі колеса, але цілий двигун. Усі інші деталі чоловік замовляв в Америці із заводу. Тому все автентичне. До прикладу, габарити працюють на гасі.

«А фари на карбітному газі ‒ ацетилені. В мене є пристрій, він ще не прилаштований до машини. Туди кладу карбід, заливаю водичку і підпалюю сірниками. Відкриваю фару, тут буде пальничок в мене стояти і буде таке світло», – каже автовласник Дмитро Степанов.

Чоловік запускає двигун і рушає. Максимальна швидкість машини – 75 кілометрів на годину.

«Газ в мене під рукою. Щеплення, передача під ногами. Лівою ногою, щоб рушити, я витискаю першу передачу і машина рушає, відпускаю – зупиняється», – пояснює чоловік.

Вдруге виїхав на люди і власник «Газ12». Іржаву машину Сергій Рожко придбав три роки тому в інтернеті. Половини комплектації в ній не було.

«Довелося її ще більше розібрати, відремонтувати все повністю, поварити в машині кузов. Відповідно, час займало, поки познаходив відповідні деталі. Всі деталі оригінальні. Ну 99 % машина в оригіналі», – розповів власник автомобіля Сергій Рожко.

Автомобіль 1952 року від Заводу імені Молотова використовувався для вищого керівництва. Хто ж саме їздив ним, чоловік так і не дізнався.

«По номеру кузова я писав на Горковський завод, але мені відповіді не прийшло, бо є номер кузова, є номер шасі, але нема. Лист написав, можливо, з тими відносинами, що зараз з Росією, то нічого не отримав», – сказав Сергій Рожко.

Із Житомира свій раритет привіз і Василь Авраменко. Німецький мотоцикл збирав частинами шість років.

«Завдання було зробити так, як було воно 70 років назад. Тобто все повинно бути оригінальне. Я сам тут нічого не видумував. Це дивізія Вермахта, Велика Німеччина, видно по пагонах, по мотоциклу, по номерних знаках», – додав представник клубу історичної реконструкції (м. Житомир) Василь Авраменко.

Свої ретромашини автовласники прокатали вулицями міста. І зібрали усмішки та подив львів’ян.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net