На Львівщині локалізують захворюваності свиней на африканську чуму

Спеціалісти Держпродспоживслужби разом із Нацполіцією цілодобово контролюватимуть автошляхи.

01.10.2017 20:30   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській облдержадміністрації та обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів локалізації та ліквідації осередку африканської чуми свиней в селі Грозьово Старосамбірського району. Про це пише Depo.Львів з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Читайте також

На Львівщині виявили перший спалах захворювання африканської чуми свиней

Комісіями ухвалено рішення про створення 3-кілометрової зони захисту навколо епізоотичного осередку – території, що оточує неблагополучний пункт Грозьове Старосамбірського району та з південно-східної сторони частини с. Дністрик Старосамбірського район. А також 10-кілометрову зону спостереження від зовнішньої межі зони захисту куди входять території сіл: с. Плоске, с. Мшанець, с. Дністрик, с. Виків, с. Бабина та с. Головецько Старосамбірського району.

Спеціалісти Держпродспоживслужби разом із Нацполіцією цілодобово контролюватимуть автошляхи, а на території лісогосподарств Старосамбірському районі проведуть пошукові роботи з виявлення носіїв інфекції серед диких кабанів та їх депопуляції.

За підсумками засідання комісії затвердили план заходів із недопущення розповсюдженнята ліквідації захворюваності на АЧС та ухвалили рішення про виділення з резервного фонду коштів для відшкодування знищених свиней в зоні осередку АЧС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів