На Львівщині розпочався сезон охорони рідкісного виду риби

07.10.2017 07:37   Джерело: Експрес
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині стартував сезон охорони форелі струмкової. Оскільки запасів її небагато, під час нересту слід забезпечити їй абсолютний спокій. Жовтень-грудень оголошені місяцями охорони цього виду риб, пише - Експрес.

Читайте також

Тернопільський рибоохоронний патруль попереджає про заборону ловлі риби

«Форель заборонена до вилову впродовж усього року, позаяк науковці визнали, що цей вид зникає, - каже Іван Косач, фахівець управлiння охорони, використання i вiдтворення водних бiоресурсiв та регулювання рибальства у Львiвськiй областi. - Тому задля збереження місць масового нересту струмкової форелі оголошено наказ про заборону будь-якого рибальства. Також не можна проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також забороняється пересування будь-яких плавзасобів, крім спецсуден».

Порушникам загрожує штраф від 34 до 170 гривень. Окрім цього, за кожну незаконно виловлену форель доведеться заплатити окремо 340 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Експрес