У Львові хочуть більше допомагати внутрішнім переселенцям

15.10.2017 13:28   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Львів планує долучитися до ініціативи «Міста солідарності», що спрямована на захист та допомогу біженцям. Про це йшлося на зустрічі заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка та польовим радним з питань захисту Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Представництва в Україні Асель Ормоновою, передає прес-служба ЛМР, пише - ZIK.

На зустрічі обговорили, які пропозиції може запропонувати місто для вирішення проблем внутрішньо-переміщених осіб.

Зокрема, йшлося про можливість побудови ЦНАПу у смт. Брюховичі, реконструкцію Кримськотатарського культурного центру, дитячих навчальних закладів, впровадження груп з модулів для дітей ВПО тощо.

«Після подій на сході України у нашому місті з’явилося багато переселенців. Але важливим є те, що це розумні люди, вони приїхали сюди і почали працювати, створювати свої бізнеси. Але більшість з них стикнулись і з проблемами, нам потрібно їм всіляко допомагати, тому ми підтримуємо ініціативу «Міста солідарності», – зазначив пан Москаленко.

«Ми дивимося на стратегію міста, на те, у яких напрямках воно має проблеми чи не має, у яких активно розвивається, а у яких слабше. Таким чином ми можемо зрозуміти куди потрібні інвестиції. Ми аналізуємо ситуацію, яка є в місті і можемо зрозуміти те, що можна зробити за допомогою міста, а для чого потрібні інвестиції. Ваш Форум місцевого самоврядування – це дуже цікава ідея. Ми могли б зі свого боку також долучитися, спробувати залучити інші міста і людей», – зазначила Асель Ормонова, польовий радник з питань захисту УВКБ ООН.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK