Суддю, який заборонив забирати ліцензію в “Вєсті. Радіо”, відсторонили

19.10.2017 07:50   Джерело: Укрінформ
Опубліковано : Патрік Скеля
Третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 18 жовтня розглянула дисциплінарну справу, відкриту стосовно судді Франківського районного суду міста Львова Василя Масендича за скаргою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та народного депутата Сергія Висоцького. Про це повідомляє прес-служба Нацради, пише - Украінформ.

«Підставою скарги Національної ради стало винесення цим суддею 15 лютого цього року ухвали щодо забезпечення позову громадянки Бондаревої Надії Василівни до ТОВ «ТРК «Дивосвіт», м. Київ (позивні «Вєсті. Радіо»), якою Національній раді заборонено ухвалювати рішення стосовно продовження строку дії ліцензії на мовлення цієї компанії», - йдеться у повідомленні.

На переконання Нацради, це є перевищенням суддею своїх повноважень шляхом втручання в дискреційні повноваження регуляторного органу.

Читайте також

У Стрию одному із суддів подвір’я закидали «коктейлями Молотова»
Справу Зварича про незаконне звільнення з посади судді має розглянути Львівський ОАС

У Нацраді підкреслили, що третя дисциплінарна палата «ухвалила рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності та внесення подання до Вищої ради правосуддя про звільнення судді В. Масендича».

На сайті ВРП повідомляється, що суддю Масендича на підставі рішення третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя відсторонено від здійснення правосуддя.

Як пояснили у ВРП, у разі ухвалення органом рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

«Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення. Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення дисциплінарної палати», - підкреслили у ВРП.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Укрінформ