На Львівщині відкрили сонячну електростанцію

Розмір вкладених інвестицій – 149 млн грн, термін реалізації проекту – 1,5 роки.

26.10.2017 16:33   Джерело: Кулемет.com
Опубліковано : Патрік Скеля

Участь в офіційному відкритті першої черги СЕС сьогодні, 26 жовтня, взяв Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, пише - Кулемет.com.

«Ми сьогодні будемо залежати лише від себе.  І коли кожен з нас щоденно докладатиме максимум зусиль для процвітання нашої країни, то тоді ми будемо гідно жити. Тож разом, вперед, до перемоги!» – зазначив під час урочистого відкриття голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Комплектуюче обладнання СЕС – іноземних та українських виробників. Загальна потужність сонячної електростанції складатиме 20 МВт. Орієнтовна кількість виробленої електроенергії в рік – близько 6,5 млн кВт*год.

«Сонячна станція, на якій ми сьогодні знаходимося – це перший проект нашого підприємства. Загалом альтернативна енергетика – це дуже перспективна галузь, враховуючи політику стимулювання українського Уряду та встановлення «зеленого» тарифу. Очікуємо, що термін окупності цієї станції орієнтовно 4-5 років. Однак, згідно з законом, «зелений» тариф встановлений до 2030 року, відповідно планується продовжувати діяльність напрямку розбудови об’єктів», – наголосив  директор СЕС Святослав Сачко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com