На Луганщину повертаються педагоги, які навчали дітей Львівщини

01.11.2017 19:26   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

29 жовтня 50 вчителів із Луганщини, які впродовж двох тижнів навчали учнів Львівщини у межах проекту «Змінимо країну разом», повертаються на малу Батьківщину. Про це повідомили у прес-службі ЛОР, пише - Вголос.

З освітянами Луганщини, а також з педагогами Галичини, які навчали дітей зі сходу, зустрівся голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Ми сьогодні підсумовуємо вже третій обмін вчителями між Львівщиною та Луганщиною у рамках проекту «Змінимо країну разом». Дуже важливо, що такі обміни вже стали масовами, - зазначив очільник ЛОР. - Саме тому, вже з наступного року у планах запустити проект, аби школа заходу разом зі школою сходу реалізовували свій спільний проект на обміни між школами, школярами, педагогами».

Також Олександр Ганущин запевнив, що буде зроблено все можливе, щоб львівські і луганські школи могли самостійно брати участь у подібних проектах.

У межах заходу педагоги Луганщини поділилися враженнями від перебування у Львівській області. «Нас вразила Львівщина, її люди, талановиті учні, природа, європейський стиль життя. Обов’язково передамо вашу атмосферу Луганщині», - зазначила вчитель з Попасної  Наталія Федорова.

Додамо, що з вчителями сходу поспілкувалися військовослужбовці 3-го батальйону територіальної оборони та переглянули про них фільм.

Крім того, присутнім презентували відеоролики про освітянський десант луганчан на Львівщину та львів’ян на Луганщину.

Зауважимо, це вже третій обмін педагогами між Львівщиною і Луганщиною.

Нагадаємо, 16 вересня Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос