У Львові презентували настільну історичну гру про історію ЗУНР

02.11.2017 10:31   Джерело: Гал-інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
31 жовтня, у Львові презентували настільну історичну гру про історію ЗУНР та проект коміксу до річниці Листопадового зриву, - прес-служба Львівської міської ради, пише - Гал-інфо.
 

Авторами ідеї та розробниками є Майстерня ігрофікації «Edugames» та ГО «Граніт».

Наразі, зі слів авторів, є готова гра надрукована у тестовому варіанті, але триває пошук ресурсів на видання. Тираж планують видати до 100-річчя річниці ЗУНР у 2018 році.

«Щоб гра вийшла чисельним накладом, ми шукаємо фінансування та запускатимемо краудфандингову кампанію», -  коментує автор ідеї Андрій Мочурад.

Також, автори зазначають, що мета проекту - щоб така гра була як мінімум по одному екземпляру в кожній школі не лише Львова, але й області.

«Це перша і поки що єдина стратегічна настільна гра про історію України. Ця гра - це і розвага, але перш за все - це освітній інструмент та пропаганда українського. А пропаганда - має бути якісною. Саме тому процес створення займає тривалий час. Зараз маємо бета версію, проте в друк піде ще досконаліший варіант», - коментує один з дизайнерів Констянтин Михайлець.

«Це перша історично-стратегічна настільна не лише про Галичину, але й про визвольні змагання. Вона містить певну механіку між подіями та картками, замість кубика. Саме це допомагає створити цілісний світогляд про події тих років, на противагу зубрінню. Інших розробок про українську історію, де можна б було взаємодіяти картками чи пересувати війська, або ж політичних лідерів по полю гри – немає», - стверджує Богдан Кордоба, засновник бренду коміксів «Ua Comix».

«Стосовно тиражу - ми можемо хоч зараз цифровим друком надрукувати скільки завгодно партій. Але щоб гра була за привабливою ціною», - додав автор ідеї Андрій Мочурад.

Автори також додають, що як тільки проект збере необхідну для видання суму, готові викласти базовий набір у вільний доступ для самостійного друку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо