Лікаря Данкова у Львові засудили до одного року позбавлення волі

У Львові оголосили вирок завідувачу пологовим відділенням Олегу Данкову.

04.11.2017 10:33   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

2-го листопада, у Шевченківському районному суді Львова оголосили вирок Олегу Данкову, завідувачу пологовим відділенням 3-ї міської клінічно лікарні, який був підозрюваним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини під час пологів, пише - Tvoemisto.tv.

Як інформує кореспондент, лікарю суд виніс вирок: рік позбавлення волі та ще рік заборони займатися лікарською практикою. 58-річного Олега Данкова засудили за ч.2. ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженого немовляти). Вирок може бути оскаржено до суду вищої інстанції.

Олег Данков пішов із залу суду і не коментував вирок. Натомість батько померлого немовляти Остап Пудляк у коментарі сказав, що вважає вирок справедливим. «Ніякий, навіть найсуворіший вирок не поверне нашу дитину. Але на даному етапі ми вважаємо, що суд всебічно розглянув справу і рішення є справедливим», – зазначив він.

Нагадаємо, 10-го листопада 2016-го року Галицький районний суд висунув обвинувачення у причетності до смерті дитини Олегу Данкову. Тим часом у соцмережі створили флешмоб на підтримку лікаря Олега Данкова #дякуюданков. Жінки, які народжували у пологовому будинку на вул. Раппопорта, викладали фотографії своїх дітей та висловлюють вдячність завідувачу відділення за допомогу у складних випадках. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv