Під час нічної облави у Львові вручили більше 10 повісток

Вночі поліція спільно з військовими шукала призовників-ухильників у популярному серед львівської молоді проїзді Крива Липа.

05.11.2017 23:32   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

Про перекриття проїзду та перевірку документів повідомили самі студенти, які на той момент перебували там, пише - Tvoemisto.tv.

Як прокоментував керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк, метою цього заходу було вручення повісток тим, хто ухиляється від строкової служби. Таких ухильників, за його словами, у Кривій Липі було більше десятка. Їм вручили повістки та відпустили.

Читайте також

На Львівщині призовники не з'являються до військоматів
Понад 40 звільнених у запас прикордонників-строковиків повернулись до Львова
Львівський суд виніс вирок контрактнику-дезертиру з Тернопільщини

«Нікого не затримували, лише вручали повістки. Ті, хто отримав повістки, мають два шляхи: або виконати свій громадянський обов’язок, або нести кримінальну відповідальність за ухилення», – зазначив він.

Як додав Олександр Поронюк, Міністерство оборони та Національна поліція має списки всіх ухильників. Зокрема, і по усіх районах Львова. «Є спеціальна база, тож при будь-якій перевірці документів, ухильника легко виявити та вручити повістку одразу ж на місці. Те, що не заборонено законом, дозволено. Це вже юридична тема, – відповів він. – Дуже важливо, коли соціальна справедливість існує для всіх. Дехто також має свої інші плани, але виконує громадянський обов’язок – іде на службу. А є ті, які цього не хочуть робити. Наша держава дає дуже багато прав. Але є ще й обов’язки».

Юлія Сабадишина


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv