Депутати Львова відмовилися створювати у міськраді сектор для боротьби з корупцією

18.11.2017 17:28   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Депутати Львівської міськради на сесії 16 листопада не підтримали зміни у структурі виконавчих органів, збільшивши чисельність департаменту «Адміністрація міського голови» на дев’ять штатних одиниць, щоб запрацював сектор з питань доброчесності та запобігання корупції. Ухвалу підтримало лише 24 депутати, пише - ZIK.

Читайте також

Сміттєва фірма Садового через миколаївський суд повернула корупційну схему

Директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, доповідаючи щодо питання заявила, що цією ухвалою у ЛМР не створять власне НАБУ чи НАЗК.

Водночас «свободівець» Маркіян Лопачак обурився, для чого у міській раді створювати відділ, який повинен контролювати інші відділи: «Це все одно, коли одні злодії слідкують за іншими».

Юрій Кужелюк з «Громадянської позиції» заявив, якщо створювати відділ для боротьби з корупцією, то треба створювати міні-тюрму і міні-суд: «Ми не маємо де діти дев’ять штатних одиниць? Що та людина нам буде говорити? Прийде і буде розказувати, що не можна красти?».

Тарас Чолій з УГП заявив, що не бачить сенсу фінансувати таких людей, що будуть відповідати за боротьбу з корупцією.

Вікторія Довжик із «Самопомочі» заявила, що це світова практика: «Чому такі несхвальні відгуки від депутатів, які самі закликають самі боротися з корупцією».

Однак у сесійній залі не знайшлося потрібної кількості голосів, щоб прийняти зміни у структурі ЛМР. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK