Президент ЄНП Жозеф Доль привітав Юлію Тимошенко з перемогою на виборах в ОТГ

Сторони обговорили поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в нашій державі.

23.11.2017 14:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Сьогодні, 23 листопада, в рамках робочого візиту до Брюсселя Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч із Президентом Європейської народної партії Жозефом Долєм.

Читайте також

Треба якомога швидше прибирати владу, яка загнала Україну в боргову яму, – Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко вимагає негайно розглянути у парламенті ситуацію зі зростанням цін та інфляцією

Юлія Тимошенко поінформувала Жозефа Доля про порушення демократичних стандартів, які були зафіксовані під час проведення виборів голів і депутатів в об’єднаних територіальних громад в Україні 29 жовтня 2017 року.

Зокрема, йшлося про тиск на кандидатів від опозиційних партій, керівників місцевих партійних організацій, включаючи погрози і залякування, використання владою правоохоронних органів та значне погіршення ситуації зі свободою слова.

Голова партії наголосила, що, незважаючи на всі перешкоди, «Батьківщина» отримала найбільшу підтримку громадян нашої держави.

Зі свого боку Президент ЄНП привітав з перемогою на виборах політичну партію Юлії Тимошенко, яка є членом родини ЄНП.

Жозеф Доль наголосив, що виборчі процеси повинні відбуватися згідно з європейськими стандартами, без використання адміністративного ресурсу і тиску на опозиційних кандидатів.

Окрім того, під час зустрічі значну увагу було приділено боротьбі з корупцією в Україні. Юлія Тимошенко звернула увагу на особливу роль громадянського суспільства у подоланні системної корупції та необхідність проведення реальних реформ, а не їхньої імітації, як це робить влада України.

Окремо йшлося про конфлікт на Сході нашої держави, ситуацію в анексованому Криму та про питання, пов’язані з агресією Росії проти нашої держави.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря.

Нагадаємо, що 22-23 листопада Юлія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з робочим візитом у Брюсселі для участі у зустрічі лідерів партій–членів Європейської народної партії, яка проходить в рамках підготовки до саміту «Східного Партнерства» Європейського Союзу.

Голова партії «Батьківщина» вже провела зустріч з Генеральним секретарем ЄНП Антоніо Лопесом-Істурізом. Він також привітав Юлію Тимошенко з високим рівнем підтримки її політичної сили в Україні та висловив глибоке занепокоєння через тиск на опозицію.

Як відомо, ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 77 партій та партнерів з 41 країни, Президент Європейського Парламенту, Президент Європейської Комісії та Президент Європейської Ради, 8 голів країн-членів ЄС та 5 голів країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської Комісії.

ЄНП має найбільшу фракцію в Європарламенті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews