На Яворівщині сільський голова власним авто возить школярів до школи

Шкільний автобус до села перестав курсувати через погану дорогу.

01.12.2017 19:34   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Через погану дорогу до села Дернаки на Яворівщині три тижні тому перестав курсувати шкільний автобус. Перші два тижні десятеро дітей з Дернаків взагалі не ходили до школи, а вже впродовж тижня на своєму приватному автомобілі їх возить голова сільської ради Іван Лутчин. У Яворівській РДА пообіцяли владнати цю ситуацію ще через тиждень, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Понад 67 млн грн витратять на будівництво нової школи в Яворові

Про те, що до маленького села Дернаки перестав курсувати шкільний автобус, у Facebook повідомила голова громадської ради при Яворівській РДА Ірина Сливка.
«Через політичні перипетії хутір з 110 людей залишається «відірваним» від цивілізації, і це у прикордонній зоні, так хваленій ЛОДА і РДА. То – позор, точніше черговий позор тих, хто самохвалиться. І до навчання дітей владі справи немає. То ж, напевне, потрібно запросити Філарета і президента, щоб зробили дорогу в рекордні терміни», – написала Ірина Сливка.

Начальник відділу освіти Яворівської РДА Михайло Дорош підтвердив, що автобус перестав їздити, однак вважає, що в цьому нема нічого особливого, а журналісти «лише шукають сенсації». «Вам, журналістам, лише би сенсації шукати! Це – не сенсація і тут нема нічого особливого! Це – звичайна ситуація. Я як начальник відділу освіти не займаюсь дорогами, але можу сказати, що голова сільради організував тимчасове довезення дітей до школи. А за тиждень там дорогу підсиплять щебенем і шкільний автобус далі буде їздити», – сказав Михайло Дорош.

Голова Рогізненської сільради, до складу якої входять села Рогізне, Дернаки, Оселя та Черчик, Іван Лутчин сказав, що вже впродовж кількох днів возить десятьох дітей з Дернаків на своєму п’ятимісному авто Fiat Doblo, оскільки наразі це – єдиний вихід з ситуації. Відстань до Дернаків до школи у селі Оселя – 8 км.

«Перші два тижні діти взагалі не ходили до школи. А наразі вже впродовж тижня або я, або мій брат возимо їх на моєму Fiat Doblo, оскільки про це мене особисто попросив голова Яворівської РДА [Орест Хлян]. Я беру в авто десятеро дітей: найменшого везу до дитсадка, а всіх решта – до школи у селі Оселя. Найстарша дитина у 9 класі. Що поробиш, мусять їхати якось на колінах. Це – поки єдиний можливий варіант, бо мікроавтобусу я не маю», – сказав Іван Лучин, - Там дорога справді жахлива, але її не можна назвати непроїзною для автобуса. Я ж на своєму легковому авто проїжджаю. Думаю, просто потрібне бажання».

Як повідомив депутат Львівської облради, голова комісії інфраструктури Володимир Саган, найближчими днями дорогу між селами відремонтують і шкільний автобус відновить курсування до Дернаків. «28 листопада на засіданні комісії інфраструктури депутати підтримали рішення про виділення Службі автомобільних доріг Львівщини 60 тис. грн на закупку щебню для того, аби підсипати дорогу місцевого значення Черчик - Оселя у Яворівському районі. Думаю, через тиждень проблема вже буде вирішена й шкільний автобус курсуватиме там, як звично», – сказав Володимир Саган.

Дернаки – село у Яворівському районі на Львівщині, що розташоване за 25 км від районного центру та входить до складу Рогізненської сільської ради. Станом на 2001 рік, за даними тодішнього перепису населення, у Дернаках проживали 143 людини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET