На Львівщині міськрада щоквартально звітуватиме про використання публічних коштів

02.12.2017 13:37   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

Під час останнього засідання виконавчого комітету Дрогобицької міської ради було прийнято низку важливих рішень щодо підвищення рівня прозорості та відкритості в роботі Дрогобицької міської ради та її виконавчих органів, пише - Форпост.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Більше 8 млн гривень виділили на соціально-економічний розвиток Львівщини

Одне з рішень, ухвалене членами виконавчого комітету, зобов`язує виконавчі органи Дрогобицької міської ради до обов`язкового оприлюднення використання публічних коштів на офіційному державному інформаційному порталі у мережі Інтернет «Е-data.gov.ua». Відтак комунальні підприємства міської ради, управління та структурні підрозділи зобов’язані систематично вносити на веб-портал «Е-data» інформацію про використання публічних коштів (договори, звіти, транзакції). Завдяки імплементованим е-сервісам, на офіційному порталі міста будь-хто з мешканців може проаналізувати всю подану інформацію.

Доступ до інформації, оприлюдненої на єдиному веб-порталі використання публічних коштів, є вільним та безоплатним.

Окрім цього, важливим рішення виконавчого комітету було затверджено порядок розміщення наборів даних на новоствореному інтернет-порталі відкритих даних Дрогобича. Також визначено і затверджено перелік наборів, які публікуватимуть на порталі відкритих даних міста, та прийнято положення про проведення щорічного інформаційного аудиту у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради та її структурних підрозділах.

Як повідомив керівник відділу ІТ та аналізу Станіслав Гайдер, прийнято надзвичайно важливі рішення, які врегулюють та упорядкують роботу з відкрити даними. Також Станіслав Гайдер додав, що у співпраці з робочою групою, яка працює над визначенням актуальності розміщення необхідної інформації, було визначено необхідність розміщення на Портал десятків наборів, які регулярно оновлюватимуться розпорядниками коштів.

Щодо порталу відкритих даних міста, то він являє собою ресурс, на якому візуалізовано набори (інформацію) про різні сфери життя міста, зокрема, медицину, будівництво, транспорт, фінанси та ін.

Відтак, згідно з прийнятим рішенням виконавчого комітету, найближчим часом у вільному доступі буде висвітлена інформація про перелік об’єктів комунальної власності, що передані в оренду чи інше право користування (з даними про умови передачі об’єктів в оренду); перелік суб’єктів господарювання комунальної власності; відомості щодо комплексних схем розміщення тимчасових споруд для ПП; перелік розповсюджувачів реклами, що отримали дозвіл на розміщення, інформація про рекламні засоби; паспорти бюджетних програм; перелік ПП, що отримали дозвіл на розміщення виїзної торгівлі, ярмарок та атракціонів; фінансові звітності КП, об`єкти комунальної власності та інше.

Нагадаємо, нещодавно місто Дрогобич приєднали до Міжнародної хартії відкритих даних, а також, згідно з рейтингом прозорості та відкритості, зі 100 найбільших міст України місто посіло 10 місце.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост