«Наші гроші. Львів» вдруге перемогли СБУ в справі паперових декларацій

07.12.2017 07:43   Джерело: «Наші гроші. Львів»
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівський апеляційний адміністративний суд сьогодні, 6 грудня, відмовив у задоволенні апеляційної скарги СБУ на постанову суду, який визнав її дії щодо ненадання копій декларацій про доходи протиправними, пишуть - «Наші гроші. Львів».

Читайте також

Суд не дозволив Львівській міськраді викупити стадіон «Сільмаш»

Нагадаємо, у травні цього року Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов журналістки сайту «Наші гроші. Львів» Юлії Костюк до Служби безпеки України у справі про відмову в наданні декларацій про доходи керівництва обласного управління СБУ.

Зокрема, СБУ відмовилась надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 рр. начальника Управління Служби Безпеки України у Івано-Франківській області Петра Дідуха та його заступників. Підставою для відмови було вказано те, що інформація про особу не може бути поширена без її згоди, а інформація про особовий склад СБУ, який займається оперативно-розшуковою, розвідувальною або контррозвідувальною діяльністю, відноситься до державної таємниці.

Львівський окружний адміністративний суд визнав відмову СБУ протиправною та зобов’язав надати копії декларацій. СБУ не погодилась з такою постановою суду і подала апеляційну скаргу.

Під час розгляду скарги представник СБУ кілька разів міняла стратегію, щораз по-новому пояснюючи відмову в наданні інформації. Втім апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін, а скаргу без задоволення. Відтак, СБУ зобов’язана надати копії декларацій.

Адвокатом Юлії Костюк під розгляду справи в першій та апеляційній інстанціях був відомий медіа-юрист Юрій Ничка за підтримки «Інституту розвитку регіональної преси».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: «Наші гроші. Львів»