Збитий трамваєм львів'янин відсудив ₴100 тис. моральної компенсації

16.12.2017 16:30   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Пішохід, якого збив трамвай №6 на нерегульованому пішохідному переході на вул. Богдана Хмельницького у Львові, відсудив 100 тис. грн моральної компенсації та ще понад 21 тис. грн відшкодування майнової шкоди, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Збита на пішохідному переході у Львові жінка відсудила ₴100 тис. у водія маршрутки

Як йдеться у вироку Шевченківського районного суду Львова, інцидент трапився 30 листопада 2016 року приблизно о 17:00. Трамвай їхав по вул. Богдана Хмельницького і поблизу будинку №99 збив чоловіка, що переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

Водійка трамвая пояснила, що зупинилась за 2-3 метри від пішохідного переходу, щоб пропустити пішохода. Однак, коли трамвай знову почав їхати, то на дорогу вийшов інший пішохід, якого і збив трамвай. Водійка трамвая визнала свою провину та просила суд її суворо не карати.

Як повідомляла Львівська міськрада, 28-річний пішохід перебував у стані алкогольного сп'яніння, однак у вироку суду немає підтвердження цієї інформації.

Як йдеться у висновку судово-медичної експертизи, потерпілий отримав забій головного мозку та численні гематоми голови, що відносяться до тяжкого тілесного ушкодження за ознакою небезпеки для життя.

Шевченківський райсуд Львова визнав водійку трамвая винною у вчиненні ДТП. Згідно ч.2 ст.286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху), водійку засудили до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік. Однак суд звільнив її від відбування покарання з випробувальним терміном строком на два роки.

Також суд повністю задовольнив цивільний позов потерпілого. Відтак з водійки трамвая та ЛКП «Львівелектротранс» стрягнуть 21,8 тис. грн майнової шкоди та 100 тис. грн моральної шкоди. Однак у вироку вказано скільки саме коштів має виплатити водійка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET