У Львівському аеропорті кількість рейсів збільшилась на 30%, пасажиропотік – на 50%

17.12.2017 18:33   Джерело: Lvivnews.com.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

У 2017 році внаслідок збільшення кількості рейсів Львівського аеропорту ім. Данила Галицького на 30 % пасажиропотік зріс на 50%. Прибутки аеропорту в поточному році сягнули 488 млн 203 тис. грн. 

Читайте також

Між Львовом і Брно можуть запустити пряме авіасполучення
Київська компанія платитиме ₴1,35 млн в місяць за оренду duty free у львівському аеропорту
Львівський аеропорт набув ще однієї ознаки європейського

Про це під час підсумкової прес-конференції Міністерства інфраструктури розповіла гендиректор ДП МА «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська, пише - Lvivnews.com.ua.
«В минулому році пасажиропотік склав 738 тисячі людей. У 2017 році ми очікуємо 1 млн 100 тисяч чоловік. Це приріст у п’ятдесят відсотків. Такі показники наша гордість», – зазначила Тетяна Романовська.

Відтак доходи Львівського аеропорту від авіаційно-навігаційної діяльності зросли на чверть. У минулому році вони складали 392 млн 180 тис. грн, у той же час у новому році доходи сягнули 488 млн 203 тис. грн.

Вона також зазначила, що аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького має ряд підписаних угод з авіакомпаніями, про котрі наразі не повідомляється. Також анонсовано відкриття в 2018 році чотирьох нових рейсів компанією Wizz Air до Гданська, Катовіце, Дортмунда та Лондона.

«За оптимістичного сценарію в наступному році ми очікуємо приріст пасажиропотоку до 50%, за песимістичного на 10%», – розповіла Тетяна Романовська.

Окрім того вона висловила сподівання на підтримку держави в добудові усієї інфраструктури аеропорту. 

«Після отримання в 2012 році нового аеропорту, ми досі маємо деякі незавершені об’єкти будівництва. В новому році очікуємо добудову та передачі на баланс аеропорту електропідстанції. Це дозволить нам запрацювати на повну потужність», – наголосила Тетяна Романовська.

Сподівається Романовська і на максимально швидке прийняття законів щодо вільного неба з країнами ЄС. Досвід європейських аеропортів демонструє, що в перші роки після відкриття неба аеропорти демонструють приріст до 100 відсотків пасажиропотоку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Lvivnews.com.ua