Поблизу Львова виявили стихійне сімттєзвалище

17.12.2017 21:31   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

До пустиря поблизу Львова уже впродовж двох років звозять будівельне сміття. Влітку цього року місцеві мешканці забили на сполох: відходів суттєво побільшало. Окрім того, сміття спалюють, тож інколи через запах неможливо відкрити вікна у помешканні. Місцеві жителі розповідають: сміття невідомі люди возять вантажівками, а щоб уникнути відповідальності, роблять це пізно ввечері, пише - Zaxid.Net.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

Про імпровізоване звалище будівельних відходів мешканець пан Іван дізнався випадково. Побачив вантажівки, які вздовж вул. Пластової їхали наповнені, а поверталися вже пустими. Тож влітку вирішив зробити «розвідку». Побачене шокувало – купи будівельного сміття, серед яких трапляються й побутові відходи.

«Коли звозять і зразу підпалюють сміття, тут жах. Тому що є чорний дим, все йде на мікрорайон», – скаржиться пан Іван.

Із проханням вивезти сміття активіст звертався до Львівської міськради, але там пояснили: пустир розташований за межами міста. А вивозом та утилізацією відходів зі Львова та області займається обласна адміністрація.

«Здійснювалися обстеження даної території. У зв'язку з тим, що це є за межами адміністративної території міста Львова, нами неодноразово скеровувалися звернення в Лисиничівську сільську раду, на території якого є виявлені дані відходи, а також у Пустомитівську райадміністрацію», – розповів Сергій Сало, начальник департаменту з питань поводження з відходами ЛМР.

«Сюди приїжджали вже три комісії різні з обласної адміністрації, з районної адміністрації, з міста. Хотілось би, щоб цього балагану не було. Бо це ж машини сюди везуть сміття, а гроші очевидно списують, що вони його везуть значно далі», – вважає Юрій Кужелюк, депутат ЛМР.

На місці побувала і обласна екологічна інспекція. Вимоги прибрати територію і припинити возити сміття передали Пустомитівській і Личаківській районним адміністраціям.

«Якщо ми будемо бачити, що ці органи не діють, то передбачено адміністративним кодексом притягнення посадових осіб органів місцевого самоврядування до відповідальності за бездіяльність», – зазначив Василь Стрищак, заступник начальника Держекоінспекції Львівщини.

Кому належить ініціатива вивозити сміття у поле під містом – наразі невідомо. Обласна адміністрація, яка контролює утилізацію відходів, станом на вечір п’ятниці, 15 грудня, ситуації не прокоментувала.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net