У бюджеті Львівщини передбачили на соціальні субвенції майже 10 мільярдів гривень

22.12.2017 09:38   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Субвенції соціального характеру займають найбільшу питому вагу в складі видатків бюджету Львівщини, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Найбільша частина видатків з бюджету: на оплату працівників державних установ
Знову змінили міський бюджет Львова

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в четвер: «Сьогодні, 21 грудня, на позачерговій сесії, затвердили показники обласного бюджету Львівської області на 2018 рік. Найбільшу питому вагу в складі видатків обласного бюджету займають субвенції соціального характеру – майже 10 мільярдів гривень або 56%. Зокрема на виплату допомоги сім'ям з дітьми передбачили 4,5 млрд гривень, на відшкодування комунальним підприємствам витрат за наданні пільги та  субсидії на житлово-комунальні послуги – 5,2 млрд. гривень, що, відповідно, на 0,7 млрд. гривень та  0,2 млрд. гривень більше очікуваних видатків 2017 року».

В облдержадміністрації також поінформували: «Як зазначив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків особливістю проведення розрахунків із пільг та субсидій в 2018 році є запровадження їх монетизації на рівні надавачів послуг, що буде першим етапом на шляху до повної монетизації субсидій населенню і важливим стимулом до економії енергоресурсів населенням. Принагідно зазначаємо, що 21 грудня 2017 року Львівщині перераховали майже 555 млн гривень на проведення розрахунків з пільг та субсидій населення в оплаті за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні».
«А з початку року область отримала таких коштів майже 5,0 млрд. гривень або 100 % до річних призначень. За рахунок цих коштів у повному обсязі виплачені монетизовані субсидії сім’ям, які мали їх економію за опалювальний сезон 2016-17 років у еквіваленті 100 кубічних метрів газу та 150 кВт електроенергії, яка використовується на опалення в сумі 84 мільйони гривень. Крім цього, проведено взаєморозрахунки за спожитий населенням природний газ у ПАТ «Львівгаззбут» – три мільярди чотири мільйони гривень, за спожиту житлово-комунальними підприємствами електричну енергію – 902 мільйони гривень, а за спожитий природний газ теплопостачальними  підприємствами перед НАК «Нафтогаз України» – 780 мільйонів гривень», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів